2013年9月1日日曜日

今日のランチは、お素麺!

気温は上昇しても、カッラっとした気候のカリフォルニア州オレンジ郡ですが...
ここ1週間ほど蒸し暑い日々が続いております。
と言う訳で、今日のランチはお素麺でクールダウン! 
ネギ、生姜、山葵は慣れている義父と義母ですが、お素麺は今回がうまれて初めての経験です。
胡瓜、トマト、レタス、ベルペッパー、トマト、アボカドなどとTossして、先ずはサラダ風にして生姜ドレッシングで食べて貰いました。大変気に入った様子です。
そして、途中から麺つゆに漬けながら、青葉、梅、刻み海苔などと一緒に...これまたお気に入り!
「美味しいわね~」と言いながら、沢山食べてくれました。

Can we be done already with unusual muggy weather in Southern California?!
We had Japanese cold noodle, "Somen" for lunch with my in-laws to cool down today.

It was the first time for my in-laws, so I first introduced them "Somen" tossed in the salad with lettuce, cucumbers, tomatoes, tri-colored bell peppers, and avocado with ginger/citrus soy dressing. They loved it!  

Then, introduced "Somen" in the traditional way with the traditional dipping sauce, "Mentsuyu".
They loved it even more!  They ate, and ate as if this is the only chance they can eat "Somen".

 


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